Kind in Ontwikkeling door Multidisciplinaire samenwerkingAstrid van der Stappen (Ouderbegeleider/Video-interactie begeleider)

Wie ben ik

Ik ben Astrid van der Stappen. Na mijn HBO opleiding ben ik 27 jaar werkzaam geweest als pedagogisch medewerker in de kinderopvang. De laatste jaren als Video interactie begeleider. Sinds 2004 richt ik me vooral op het thuisbegeleiden van ouders met opvoedingsvragen/problemen. Ik ben Ait gecertificeerd en gecertificeerd Sijstrainer.
 

Mijn werkwijze

Als ouderbegeleider kom ik bij gezinnen thuis. Samen met ouders kijken we wat de hulpvraag is. Doordat ouders voorbeelden uit hun eigen gezinssituatie aandragen kan ik op een heel praktische manier werken. Daarnaast bestaat de ouderbegeleiding uit pedagogische ondersteuning.

In overleg met de ouders maak ik geregeld gebruik van de camera (video-home training) Door samen met ouders de beelden terug te kijken wordt duidelijk op welke manier ouder(s) en kind(eren) op elkaar reageren. Er wordt vooral gekeken naar de geslaagde contact momenten, wat gaat er goed en hoe kunnen we vanaf dit punt weer verder. Behalve met ouders vindt ik het ook belangrijk om in contact te zijn met anderen hulpverleners binnen het gezin. Naast ouderbegeleiding geef ik met een collega TOM training en weerbaarheidstraining (SIJS: sterk in je schoenen)

Tevens werk ik voor VIOZ waar ik kinderen/jongeren en volwassenen begeleid die een stoornis hebben in het ass spectrum.

 


Contactgegevens


Astrid van der Stappen
Ouderbegeleiding/videohome training
Drossaardstraat 6 
5563 ER Geldrop
Tel; 0622950021
astridvdstappen@hotmail.com

 

Informatie

 Ouders met opvoedingsvragen/problemen

  • AIT gecertificeerd Video interactie begeleiding
  • Gecertificeerd Sijs trainer (sterk in je schoenen
  • Cursus Remweg
  • Certificaat geweldloze communicatie
  • HBO Inrichtingswerk Hogeschool Eindhoven

 Videointeractie begeleiding/Videohome training
 Geregistreerd Jeugd- en Gezinsprofessional SKJ